Teated

Kambja valla aasta teo-tegija valimine

Kambja vallavolikogu 22.02.2023. a istungil valiti salajasel hääletmisel aasta tegu/aasta tegija. Volinikud valisid poolthäälteenamusega aasta teoks Ülenurme spordihoone ehitamise. Volikogu otsustas, et hääletuse tulemus avalikustatakse vabariigi aastapäeva aktusel 23. veebruaril. 

Valla tunnustamise korra kohaselt omistatakse Kambja valla aasta tegija-teo aunimetus tunnustusena isikule või ühendusele, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on möödunud aastal silma paistnud erilise saavutusega või korraldanud erilise sündmuse või ürituse. Aasta tegija/aasta tegu aunimetuse andmise otsustab volikogu salajase hääletamise tulemusena. Tähtaegselt esitati konkursile viis kandidatuuri.

Nominendid:

Brit Mesipuu

Esitaja  Kaia K: „Ma ei ole küll teie valla elanik, kuid külastan teie kanti üpris tihti. Lisaks tunnen Brit Mesipuud koolitajana. Ja ma imetlen seda kuidas ta nüüd on täiesti tavalise inimesena eeskujuks, et ka tavalise inimesena on võimalik liigutada suuri ministeeriumeid. See veipimise teema, tasuta loengud üle Eesti, pühendumus. Imetlusväärne."

MTÜ Tartu Pereliit

Esitaja Jaan Aan

Tartu pereliit on Eesti suurim lasterikkaid peresid koondav kogukond, mis tegutseb Kambja vallas ja kuhu kuulub üle 800 pere, neist üle 100 on Kambja valla pered. 20. oktoobril 2022 korraldati konverents „Õnnelik noor". 2022. aastal korraldati üle-eestilise perepäeva lasterikastele peredele. Tartu pereliit on Tartumaa mittetulundusühendus 2022 laureaat. Tartu pereliit on tööandjaks kahele inimesele, on elujõuline, usaldusväärne ja kokkuhoidev kogukond, kus igaüks on hoitud.

Airi Liiva

koguperemuusikal "Õnnelike inimeste maa"

Esitaja Tarmo Kleimann

Airi Liiva on muusikaõpetaja, lastelaulude autor, stuudio Laulupesa juht ja 5 lapse ema. Tema Laulupesa tundides käib ligi 600 last. 2022.a. tõi ta Tartus Vanemuise teatri lavale koguperemuusikali „Õnnelike inimeste maa", millest kujunes tõeline hitt ja kuhu piletite hankimine oli väga keeruline. Tegemist oli hoogsa, lõbusa ja südamliku looga vahvate sõprade tegemistest ja juhtumistest.

Kambja Igntsi Jaagu kool

Esitaja Kartina Kallas

Kambja Igantsi Jaagu kool on 2022. aastal silma paistnud erilise hoolivusega, kui 2022. aasta kevadel saabusid Kambja alevikku elama Ukrainast põgenenud pered koos lastega. Aprillis asus kooli õppima 13 õpilast Ukrainast. Kogu koolipere võttis uued lapsed kiiresti omaks, kaasati ka lapsevanemaid ning õppeaasta lõppedes korraldati perepäev, mille käigus koguti raha Ukraina laste ekskursiooniks Eestis.

Sügisest jätkus ukrainlaste õpe selles toredas majas! Kambja kooli märksõnaks on ühtsus!

Ülenurme spordihoone ehitamine

Esitaja Merilii Hirs

Ülenurmes on valmis saanud terve kooli kompleks. 2022 aastal valmis Ülenurme spordihoone, aasta varem staadion. Ülenurme spordihoone ehitajaks oli OÜ Embach Ehitus  ja staadioni ehitas Sahkar TT. Ülenurme spordihoone ja staadioni renoveerimine tõstab kohalike elanike rahulolu pakutavate avalike teenustega. Need objektid vajavad esile toomist ja aasta teo nimetust.

Mõlema objekti puhul kasutati toetusmeetmetest saadud vahendeid.